Kinesitherapie & Fasciatherapie

Als klachten gelinkt zijn aan een niet optimaal gang-of looppatroon dan kan de podologische zool een hulp zijn. Maar daarmee is de kous vaak niet volledig af. We moeten ook verder kijken; naar de benen, naar de rug en zelfs naar de nek en het hoofd. Zo is het belangrijk dat alle spieren en gewrichten synchroon bewegen op elk moment van de stap. Om goed te kunnen bewegen moeten deze sterk genoeg, lang genoeg en ontspannen genoeg zijn.

Kine-ruimte

Net als podologen die voetspecialisten zijn maar ook naar de benen en de rug kijken zijn kinesitherapeuten met het volledige lichaam bezig.

Zijn er blokkades kunnen we die proberen weg te werken. Zijn er tekorten kunnen we die proberen te verbeteren. Dit kan op verschillende manieren.

Zo werkt Dirk vooral met fasciatherapie en kinesiotaping en An meer met manuele therapie en waar nodig met dry-needling en kinesiotaping.

De fasciatherapeut werkt met niet-manipulatieve zachte en trage manuele druk- en rektechnieken. De therapie streeft naar pijnvermindering, het opheffen van weefselspanningen en verbeteren van de circulatie, vrijmaken van gewrichten en herstellen van de juiste weefseltonus en mobiliteit. Daarmee is deze therapie geschikt voor mensen met bewegingsproblemen, pijnklachten, doorbloedingsproblemen, psycho-somatische klachten, stress, … .

Al naargelang de klachten verwijzen we door naar Dirk of An. Ook een samenwerking van beide en met Yoni, de podoloog, is hierdoor mogelijk.

Uiteraard worden deze therapieën aangevuld met oefeningen met of zonder klein materiaal op niveau van de patiënt.

In deze praktijk geen grote revalidaties met veel toestellen maar een individuele behandeling met veel manuele technieken en persoonlijke begeleiding.