Biomechanisch onderzoek en ganganalyse

Op deze afspraak zal er gekeken worden naar alle aspecten van de onderste lidmaten (benen en voeten). Dit wilt zeggen naar de spierlengte, de positie van de botten ten opzichte van elkaar,…

Maar ook naar hoe deze bewegen in het dagelijks leven als je staat, stapt of loopt.

Zo kunnen we de klachten linken aan de structuren in je lichaam en op zoek gaan naar de oorzaak.

Als behandeling zullen we dan uitleggen welke structuren aan die oorzaak liggen en wat eraan kan gedaan worden om dit aan te pakken.

Denk hierbij aan advies om bepaalde spieren te stretchen, tapen, versterken,… Soms is doorverwijzen  naar een kinesist of osteopaat noodzakelijk. Ook kan nagekeken worden of podologische zolen een oplossing zijn.

Ganganalyse

Nadien wordt op de loopband gekeken naar de manier waarop je stapt en/of loopt. Hierbij wordt door een High-Speed camera gekeken naar de stand van de voet tijdens elke fase van je stap en de invloed dat deze heeft hogerop (op knie, heup, bekken en rug).

Waarom een High-Speed camera? Wij kunnen met ons blote oog slechts 8 tot 10 beelden per seconde registreren. Tijdens het ‘gaan’ duurt één cyclus ongeveer 600 tot 800 milliseconde. Een initieel hielcontact duurt dus maar enkele tientallen milliseconden. Om een juist zoolconcept als een volwaardig architect te kunnen uittekenen hebben podologen dus meer dan 10 beelden per seconden nodig. (Borginsole.com)

Schoenen

En tot slot kan dan een opmeting worden gedaan met een 3D-afdruk en -scansysteem om de vorm van de voet te bepalen om uiteindelijk tot podologische zolen te komen. Dit gebeurt in deze praktijk met een BORGI-MOBI.

Tenslotte wordt nagekeken welk schoeisel wordt gedragen en of dit goed is voor de problematiek waarmee u kampt. Zowel de gewone schoen, de wandelschoen, de pantoffel als de sportschoen krijgen aandacht.

Waarom BORG-insole zolen?

BORGinsole inlegzolen worden geproduceerd uit Ethyl Vinyl Acetaat. EVA heeft als eigenschap zeer licht in gewicht te zijn, gekoppeld aan een hoge sterkte en duurzaamheid. Het materiaal wordt NIET eerst opgewarmd en ook NIET samengeperst, wat maakt dat de open celstructuur behouden blijft.

Jaarlijks optimaliseren is perfect mogelijk waardoor we een lange levensduur kunnen garanderen.

Bestaande technieken voor het produceren van op maat gemaakte inlegzolen hebben hun nut bewezen, maar zoals in alle domeinen staat ook de technologie en de wetenschappelijke evolutie in onze sector niet stil. Innovatie en technologie laten ons toe om functionele inlegzolen te produceren die u letterlijk op het lijf geschreven zijn.

De BORGinsole functionele zolen worden in België enkel afgeleverd door erkende Masters of Bachelors in de podologie. Zij zijn de architect van uw bewegingspatroon en zij helpen u om uw lichaam perfect in balans te brengen en te houden.

 • Unieke en persoonlijke functionele zool
 • Hoogtechnologische ontwikkeling
 • Perfectie van maatafname tot aflevering
 • Volledig gebaseerd op dynamica
 • Optimale service
 • Superlicht van gewicht

Een BORGinsole podoloog is beslist een goede keuze omdat

 • zij vanzelfsprekend de tijd nemen om naar uw verhaal te luisteren,
 • ze gaan kijken naar je schoenen en geven advies welke de beste keuze is en in welke omstandigheden,
 • vervolgens filmen en analyseren zij uw gang- en looppatroon,
  alle parameters worden door de podoloog beoordeeld en digitaal opgeslagen,
 • zij stellen, indien nodig, een individueel multidisciplinair actieplan op,
 • inlegzolen komen  alleen maar aan de orde als de meerwaarde en evidence  kan aangetoond worden,
 • de 3D scan brengt beide voeten in kaart zodat de podoloog als architect van uw voeten het zoolconcept kan concipiëren,
 • zij begeleiden u verder doorheen het hele proces en helpen u op weg om uw intelligente inlegzolen op de ideale manier te gebruiken en uw bewegingspatroon te verbeteren.

(borginsole.com)